Организация на събития – митове и реалност

Професионалният ивент мениджмънт е услуга, която набира все повече популярност, и в последно време започва да получава заслужено признание.

Митове за организирането на събития:

  1. Да организираш събития е забавно

Организацията на събития е свързана с много и тежък труд. Има купища от задачи, които следва да бъдат свършени за кратко време. Това е много отговорна работа.  

Слабото представяне води до пълен провал на събитието. И тъй като тази сфера е задвижвана най-вече от препоръките от уста на уста, за ивент мениджърите е абсолютно необходимо да подсигурят безусловния успех на всяко следващо събитие. 

Очевидно това изисква много задълбочен анализ, къртовски труд и перфектна реализация. В такъв случай кога биха останали време и енергия за забавления? 

2. Да организираш събития е много шик

Да, ивент мениджърите следва да бъдат представителни. Това е част от работата им, но само част, с която се изчерпва този въпрос

Предизвикателство в тази работа е необходимостта да общуваш с всякакви  хора на различно интелектуално ниво, както и да извършваш разнообразни и трудоемки дейности. Често се налага да си на крак повече от 17 часа в денонощието, с уморен поглед, дехидратиран, но да демонстрираш елегантност, неизтощима енергия и ентусиазъм.      

3. Наемането на фирма за организация на събития оскъпява събитието

Най-просто казано – това е погрешно! Всъщност ивент мениджърите са тези магьосници, които могат да организират петзвездно събитие на цената на тризвездно такова.  

Ивент мениджърите ще Ви спестят голяма част от средствата, тъй като тяхната работа започва с въпроса за бюджета. Те са хората, които непрекъснато следят разходите да не надвишават допустимите рамки.

Това е част от тяхната професия, а не да изпразнят джобовете ви. Добрият ивент мениджър ще Ви предложи най-подходящите и в същия момент ефективни финансови решения. 

4. Нямате нужда от професионална фирма за организация на събития

За организацията на едно събитие се изисква много време и усилия, като се започне от избора на място за провеждане до поканите, уточняване на асортимент от храни, грамажи, украса, дневен ред, кафе-паузи и множество  други детайли.   

Най-често Вашата функция е представителна, отговаряте за научната програма или просто сте домакин на световен конгрес. Фирмата за организация на събития ще поема цялата логистична подкрепа, така че да не се налага да окомплектовате стотици делегатски чанти или да посрещате чуждестранните си гости в малките часове на нощта на летището. Вместо това ще разполагате с достатъчно време и енергия, за да можете концентрирано и уверено да изпълните своите представителни функции. 

5. Професионални организатори на събития са нужни само за големи събития

Събития със стотици или хиляди участници определено се нуждаят от професионалисти.

Въпреки това, ако искате конференцията Ви за тридесет души или конгресът Ви за осемдесет участника да се превърне в неповторимо преживяване на високо ниво, както и да се случи в рамките на бюджета, който сте предвидили, ще бъде единствено възможно ако ангажирате професионален организатор на събития. Ще разберете разликата.     

Професионалният ивент мениджмънт е услуга, която набира все повече популярност, и в последно време започва да получава заслужено признание.

Втора част на митовете за организиране на събития можете да гледате тук.

Споделете:

Споделяме с Вас

Избор за локация при организиране на събитие – море или планина

Организирането на конференции и конгреси е невероятно предизвикателство, независимо дали става въпрос за семинар с малък брой делегати, или за многодневна конференция. Едно от тези предизвикателства е изборът на локация за събитието.  

Вижте повече »

Науката в полза на хората – ICNPU 2023

Петата международна конференция “Използване на природни продукти: от растенията до аптечния рафт“ (ICNPU)  се проведе в периода 30.05-2.06.2023г. в св. св. Константин и Елена, Варна.

Срещите на ICNPU традиционно обхващат широкия спектър на приложение на растенията, със специален акцент върху устойчивото използване на природните ресурси и най-новите тенденции в сфери като фармакология, токсикология, молекулярна биология и биотехнологии.

Вижте повече »

Конферентната 2023 година – тенденции и прогнози

Събитията на живо се завърнаха! Дори само един преглед на планираните от нашия екип събития за 2023 година, показва, че хората все още ценят контакта лице в лице. Въпреки икономическите и пандемични турбуленции, които възникват непрекъснато – човешката връзка остава безценна!

А какво да очакваме от конференциите тази година? Някои традиционни аспекти остават същите: съдържателни теми, възможности за нетуъркинг и увлекателни дискусии. Но други започват да се променят, благодарение на напредващите технологии и способността на организаторите да ги внедрят в тяхната работа.

Какви са основните тенденции при конференциите през 2023 година?

Вижте повече »

Търсите партньор за организирането на Вашето събитие?

Какво търсите днес?