Тенденции за провеждането на събития през 2021 г.

Кога хората отново ще се почувстват спокойни или готови да участват в събития? Липсват ли им живите събития?

Кога хората отново ще се почувстват спокойни или готови да участват в събития?

Липсват ли им живите събития?

Наскоро проведено проучване на ICCA (Международна асоциация за конгреси и конвенции) отчете, че нуждата у хората от събития на живо не само остава, но и се засилва. Повече от година, прекарана в онлайн среда, само потвърди разбирането, че преживяванията „лице в лице“ не могат да бъдат заменени от дигитални алтернативи.

В проучването участват ICCA (Международна асоциация за конгреси и конвенции)  AfSAE (Африканско общество на ръководителите на асоциации),  APFAO (Азиатско-тихоокеанска федерация на организациите за асоцииране) и ESAE (Европейско общество на ръководителите на асоциации), които изследват нуждата от провеждане на срещи след COVID19 – през 2021 г. и след това. Проучването е спонсорирано от Тайландското конгресно бюро.

Поставени са 5 въпроса: 

1. Как се променят срещите?  

2. Как асоциациите адаптират процесите си, за да отговорят на промените?  

3. Какви са чувствата на участниците?  

4. Какви са най-важните изисквания към организаторите на събития?  

5. Как могат организаторите на събития да помогнат за възстановяването на асоциациите?  

Сред най-важните и задълбочени изводи от проучването са:

  • Една голяма част от асоциациите планират събития на живо (49% от отговорилите планират срещи на живо за първата или втората половина на 2021 г., а 38% планират срещи следващата година).                   
  • Има ясна тенденция към повече регионални срещи, като болшинството от интервюираните очакват да има повече местни срещи през 2021г., сравнено с 36% (май 2020) и 23% (септември 2020) съответно в двете проучвания, направени през 2020 г.                                 
  • За 96% от интервюираните технологиите влияят значително на начина на провеждане на събитията. В сравнение с проучването през май 2020 г., има тенденция към инвестирането в по-професионални продукции, като процентите са само 8.4% през май 2020 г., сравнено с 38% през март 2021.                                      
  • Сред „традиционните“ услуги, предлагани от PCO-та и AMC-та, се появява повишено търсене на виртуални събития и интегрирани дигитални платформи за провеждане на събития.

Споделете:

Споделяме с Вас

Избор за локация при организиране на събитие – море или планина

Организирането на конференции и конгреси е невероятно предизвикателство, независимо дали става въпрос за семинар с малък брой делегати, или за многодневна конференция. Едно от тези предизвикателства е изборът на локация за събитието.  

Вижте повече »

Науката в полза на хората – ICNPU 2023

Петата международна конференция “Използване на природни продукти: от растенията до аптечния рафт“ (ICNPU)  се проведе в периода 30.05-2.06.2023г. в св. св. Константин и Елена, Варна.

Срещите на ICNPU традиционно обхващат широкия спектър на приложение на растенията, със специален акцент върху устойчивото използване на природните ресурси и най-новите тенденции в сфери като фармакология, токсикология, молекулярна биология и биотехнологии.

Вижте повече »

Конферентната 2023 година – тенденции и прогнози

Събитията на живо се завърнаха! Дори само един преглед на планираните от нашия екип събития за 2023 година, показва, че хората все още ценят контакта лице в лице. Въпреки икономическите и пандемични турбуленции, които възникват непрекъснато – човешката връзка остава безценна!

А какво да очакваме от конференциите тази година? Някои традиционни аспекти остават същите: съдържателни теми, възможности за нетуъркинг и увлекателни дискусии. Но други започват да се променят, благодарение на напредващите технологии и способността на организаторите да ги внедрят в тяхната работа.

Какви са основните тенденции при конференциите през 2023 година?

Вижте повече »

Търсите партньор за организирането на Вашето събитие?

Какво търсите днес?