Дни на ехокардиографията София 2022

Тазгодишното издание на ежегодните Софийски дни на ехокардиографията се проведе в периода 8-10 април 2022 г. в хотел Хаят Риджънси и отново бе изпълнено с емоции. Събитието бе хибридно, което позволи на лектори отвъд океана също да подкрепят научната програма. Освен национални и международни специалисти присъстваха и млади специализанти, представящи клинични случаи от своята практика.

Стартът на програмата бе в петък, 8 април, с което ознаменувахме осмата поредна година на провеждане. По време на официалното откриване, Фондацията по неинвазивна образна диагностика награди специалисти за техния принос към ехокардиографията в България. Грамоти за принос към реализирането на клапни интервенции получиха проф. Диана Трендафилова, проф. Юлия Джоргова и проф. Иво Петров. Специалната награда за цялостен принос към образната диагностика и ехокардиографията в България получи проф. Елена Кинова.

В събота (9 април) започнаха интригуващи презентации на чуждестранни и български професори. Сесията „Предизвикателства при клапните сърдечни заболявания“ беше интерактивна и позволи на участниците в залата да отговарят на въпроси, свързани с диагностициране на заболяванията. Това повдигна множество дискусии и направи обмяната на опит още по-интересна.

След натоварената програма, вечерта приключи със знаковата за софийските Дни на ехокардиографията candle light сесия. В нея, специализанти от цялата страна представят интересни клинични случаи от своята практика. След всички презентации, участниците избират победителя с най-сложен и/или успешно разрешен случай. В това издание на събитието победител беше д-р Румена Савова, а второ и трето място спечелиха съответно д-р Долина Генчева и д-р Виктор Константинов. Специалната награда от 500 евро, на името на проф. Галдеризи, бе връчена на д-р Детелин Димов.

В последния ден от събитието (10 април, неделя) се проведе курс по 3D ехокардиография, воден от главния организатор на Дните и президент на Фондацията по неинвазивна образна диагностика – доц. Красимира Христова.

Софийските дни на ехокардиографията 2022 година завършиха успешно и за пореден път донесоха множество знания и преживявания за специалистите в областта.

Споделете:

Споделяме с Вас

Конферентната 2023 година – тенденции и прогнози

Събитията на живо се завърнаха! Дори само един преглед на планираните от нашия екип събития за 2023 година, показва, че хората все още ценят контакта лице в лице. Въпреки икономическите и пандемични турбуленции, които възникват непрекъснато – човешката връзка остава безценна!

А какво да очакваме от конференциите тази година? Някои традиционни аспекти остават същите: съдържателни теми, възможности за нетуъркинг и увлекателни дискусии. Но други започват да се променят, благодарение на напредващите технологии и способността на организаторите да ги внедрят в тяхната работа.

Какви са основните тенденции при конференциите през 2023 година?

Вижте повече »

Медицински конференции и конгреси

Медицинските конференции и конгреси от години са едни от най-очакваните присъствени събития, които събират специалисти по здравни грижи и други заинтересувани страни за уникалната възможност да учат и общуват в една специфична област на експертиза. Тези събития допринасят за кариерното развитие на лекарите, здравето на пациентите и благоденствието на цялото общество.

Вижте повече »

Стани част от нашия екип

Търсим нов член на екипа, който да отговаря за планирането, организирането и провеждането на бъдещите ни събития. Тази роля изисква отговорност и внимание към детайла, емпатия и разбиране към хората, познания за технологиите и умения за справяне в динамична среда.

Вижте повече »

Търсите партньор за организирането на Вашето събитие?

Какво търсите днес?