Дни на ехокардиографията София 2022

Тазгодишното издание на ежегодните Софийски дни на ехокардиографията се проведе в периода 8-10 април 2022 г. в хотел Хаят Риджънси и отново бе изпълнено с емоции. Събитието бе хибридно, което позволи на лектори отвъд океана също да подкрепят научната програма. Освен национални и международни специалисти присъстваха и млади специализанти, представящи клинични случаи от своята практика.

Стартът на програмата бе в петък, 8 април, с което ознаменувахме осмата поредна година на провеждане. По време на официалното откриване, Фондацията по неинвазивна образна диагностика награди специалисти за техния принос към ехокардиографията в България. Грамоти за принос към реализирането на клапни интервенции получиха проф. Диана Трендафилова, проф. Юлия Джоргова и проф. Иво Петров. Специалната награда за цялостен принос към образната диагностика и ехокардиографията в България получи проф. Елена Кинова.

В събота (9 април) започнаха интригуващи презентации на чуждестранни и български професори. Сесията „Предизвикателства при клапните сърдечни заболявания“ беше интерактивна и позволи на участниците в залата да отговарят на въпроси, свързани с диагностициране на заболяванията. Това повдигна множество дискусии и направи обмяната на опит още по-интересна.

След натоварената програма, вечерта приключи със знаковата за софийските Дни на ехокардиографията candle light сесия. В нея, специализанти от цялата страна представят интересни клинични случаи от своята практика. След всички презентации, участниците избират победителя с най-сложен и/или успешно разрешен случай. В това издание на събитието победител беше д-р Румена Савова, а второ и трето място спечелиха съответно д-р Долина Генчева и д-р Виктор Константинов. Специалната награда от 500 евро, на името на проф. Галдеризи, бе връчена на д-р Детелин Димов.

В последния ден от събитието (10 април, неделя) се проведе курс по 3D ехокардиография, воден от главния организатор на Дните и президент на Фондацията по неинвазивна образна диагностика – доц. Красимира Христова.

Софийските дни на ехокардиографията 2022 година завършиха успешно и за пореден път донесоха множество знания и преживявания за специалистите в областта.

Споделете:

Споделяме с Вас

Избор за локация при организиране на събитие – море или планина

Организирането на конференции и конгреси е невероятно предизвикателство, независимо дали става въпрос за семинар с малък брой делегати, или за многодневна конференция. Едно от тези предизвикателства е изборът на локация за събитието.  

Вижте повече »

Науката в полза на хората – ICNPU 2023

Петата международна конференция “Използване на природни продукти: от растенията до аптечния рафт“ (ICNPU)  се проведе в периода 30.05-2.06.2023г. в св. св. Константин и Елена, Варна.

Срещите на ICNPU традиционно обхващат широкия спектър на приложение на растенията, със специален акцент върху устойчивото използване на природните ресурси и най-новите тенденции в сфери като фармакология, токсикология, молекулярна биология и биотехнологии.

Вижте повече »

Конферентната 2023 година – тенденции и прогнози

Събитията на живо се завърнаха! Дори само един преглед на планираните от нашия екип събития за 2023 година, показва, че хората все още ценят контакта лице в лице. Въпреки икономическите и пандемични турбуленции, които възникват непрекъснато – човешката връзка остава безценна!

А какво да очакваме от конференциите тази година? Някои традиционни аспекти остават същите: съдържателни теми, възможности за нетуъркинг и увлекателни дискусии. Но други започват да се променят, благодарение на напредващите технологии и способността на организаторите да ги внедрят в тяхната работа.

Какви са основните тенденции при конференциите през 2023 година?

Вижте повече »

Търсите партньор за организирането на Вашето събитие?

Какво търсите днес?