Заклади Фармацевтичне Полфарма – клон България е официално представителство на най-големия полски производител „Заклади Фармацевтичне Полфарма“, специализиран в разработката, производството и продажбата на лекарствени продукти с най-високо качество.

Големият ни брой заводи в Полша, както и новооткрития такъв в Духнице за производство на биологични и биоподобни лекарства, позволява Полфарма да предлага продукти от най-висок клас, но същевременно  да държи и едни от най-ниските и достъпни цени на територията на България.

Българското представителство маркетира и предлага на вниманието на българските пациенти медикaменти от две основни направления:

Rx – дивизията се фокусира върху лекарствата, отпускани по лекарско предписание, в терапевтичните области кардиология, неврология и болнични продукти.

OTC – дивизията предоставя на пациентите едни от най-познатите лекарствени продукти без лекарско предписание, хранителни добавки и медицински изделия.

От учредяването на представителството в България през 2013г., Полфарма България вече повече от 8 години се грижи за здравето на българските пациенти, съблюдавайки принципите на устойчиво развитие, както и социалните и етични отговорности. Ние оперираме на национално ниво и се определяме като активен член на обществото във всички общности, в които присъстваме.

В нашият екип работят висококвалифицирани специалисти с дългогодишен опит, обединили усилията си за изграждане на модерен бизнес, обвързан с идеята за подобряване на здравето и качеството на живот. Прилагането на високи етични стандарти  и непрекъснатото подобряване на ефективността на процесите, са водещи корпоративни принципи и елементи от обществената отговорност на Полфарма България.

Продуктова гама Кардиометаболитна линия:

Molsidomin – най-продаваният вазодилататор на пазара, показан за лечение при стенокардия, след поставяне на стент, микроваскуларна ангина и при коронарна недостатъчност.

Romazic – на трето място по продажби за 2022 г. в класа на розувастатините, използван за лечение на хиперхолестеролемия, първична и вторична профилактика на миокарден инфаркт и мозъчен инсулт, като поддържаща терапия при достигнати таргетни стойности на LDL и др.

Acard – най-продаваният генеричен продукт в класа на „Ацетилсалицилова киселина 75 мг“, подходящ за дългосрочно лечение, в най-ниска и оптимална доза, с минимален риск от странични ефекти.

Espiro – най-новият еплеренон на пазара – алдостеронов антагонист, използван като допълнение към стандартното лечение за намаляване риска от СС-смъртност и заболеваемост при пациенти със сърдечна недостатъчност с/без преживян миокарден инфаркт.

Raventon – комбинация от две активни съставки телмисартан и амлодипин, за лечение и контрол на високо кръвно налягане.

Flodil – комбинирано лекарство, съдържащо аторвастатин и амлодипин, за превенция на сърдечно-съдови събития при пациенти с хипертония.

Polpram – комбиниран медикамент, съдържащ рамиприл и амлодипин, подходяща комбинация като рутинна начална стратегия в лечението на високото артериално налягане.

Нови продукти на Полфарма България, вече налични на българския пазар:

Sigletic – съдържащото се активно вещество ситаглиптин (ДПП-4 инхибитор) намалява нивата на кръвна захар при пациенти със захарен диабет тип 2.

Metsigletic – фиксираната комбинирана терапия със ситаглиптин и метформин подобрява гликемичния контрол при възрастни пациенти със захарен диабет тип 2.

Нови лончове – октомври 2023 г.:

Trigrim – съдържа активното вещество торасемид, принадлежащ към групата на бримковите диуретици и ефективно използван при есенциална хипертония, лечение и профилактика на отоци и/или изливи, причинени от сърдечна недостатъчност.

Contacts

бул. Симеоновско Шосе 85 „З“, Офис център Магнолия, вх. Б, ет. 3 1700 София, България
02 440 0843, office.bg@polpharma.com
Полфарма България

Leaflets

Какво търсите днес?

What do you need today?