Дни на Ехокардиографията – София 2020 Тема: „Миокардни деформации“

Събитие на Фондация и Асоциация по неинвазивна образна диагностика в кардиологията

Дата

4 - 6 юни 2021

Локация

София

0
участника
0
лектора
0
държави

Едно традиционно събитие в нов прочит…

Сърдечно-съдовите заболявания са водеща причина за смъртност в целия свят. В България двама на всеки трима души загиват от сърдечно-съдово заболяване. Причините са много, като на първо място е нездравословният начин на живот и това, че хората не полагат грижи за здравето си и заболяванията не се откриват навреме.

В допълнение, през последните години в България се отчита понижаване качеството на неинвазивната функционална диагностика на пациентите със ССЗ. Въпреки множеството курсове, които сертифицират ехокардиографисти, липсва качествено и задълбочено практическо обучение по специалността.

Една от основните задачи на Фондация по неинвазивна образна диагностика в кардиологията, основана през 2015 г. и нейния приемник – Българската асоциация по неинвазивна образна диагностика, е развитието на образната диагностика до европейско и световно ниво и прилагането й към грижите за пациента, чрез обучение на специалисти в курсове, семинари, научни изследвания, публикации и иновации от страната и чужбина.

Конгреси и събития ООД – основен партньор на Фондацията в организирането на събития с високо качество и ефективност, подкрепи за поредна година провеждането на Дни на Ехокардиографията – София.

Събитието се отложи от 2020 г., заради пандемията от ковид 19 и неясната обстановка. Затова изданието през 2021 г. запази заглавието си – София 2020, както и темата и основните лектори.

Предизвикателство бе новият формат на провеждане – събитието трябваше да се трансформира в хибридно, предвид спецификите, породени от пандемията.

Благодарение на гъвкавите технически решения и огромната организационна работа на екипа предварително и на място, осигурихме интензивно, полезно и приятно преживяване за всички участници – на място в залата и онлайн.

Thank you for the wonderful organization and continuous support. I have really appreciated your help in making my participation in the Echocardiography days Sofia 2020 an enjoyable experience. Everything was well organized and on time.

Luigi P. Badano, MD, PhD

Вълнуващ и много тъжен момент бе краткото видео в памет на българските лекари и медицински работници, загинали от Ковид 19.

По традиция, акцент в програмата бе специална candle light session, на която млади специалисти от цялата страна (15 на брой) представиха интересни случаи от клиничната практика. Участниците в конкурса много се вълнуваха, репетираха и правеха промени по случаите си до последния момент.

За специалното звучене на сесията и подсилване на преживяването, придадохме на събитието романтичен нюанс чрез детайлите. Романтизмът е движение, което възхвалява индивидуалните постижения, узаконява личното въображение и има силна насоченост към историческа и природна неизбежност в представянето на идеите. В случая романтизмът символизираше смелостта на младите да се справят със своите професионални предизвикателства.

Фондацията, подкрепена от фирма Гедеон Рихтер, присъди четири награди: специална награда, в памет на проф. Маурицио Галдеризи, в размер на 1000 евро, първа награда –  участие на Европейския конгрес по ехокардиография през 2021 г., втора награда – петдневен курс обучение в елитна ехокардиографска лаборатория и трета награда – учебник.

Събитието завърши на 6 юни /неделя/ с професионален обучителен модул по 3D кардиография, воден от доц. Красимира Христова /на място в хотел Хилтън/ и проф. Луиджи Паоло Бадано /онлайн/. Участниците в залата имаха възможността да упражнят уменията си на специално монтираните лаптопи с EchoPAC workstations – LV, LA, RA. Технологиите, уменията на организаторите и професионалният опит на водещите превърнаха курса в събитие с висока полезност и приложимост:

„Да продължи традицията всяка година да събира лектори на световно ниво, предаващи опита си на бъдещите поколения.“

д-р Савка Вакльова

Вашите успешни събития

Търсите партньор за организирането на Вашето събитие?

Какво търсите днес?