Организатор: Лесотехнически университет
Официално честване 70 години Лесотехнически университет

Дата

12 януари 2023

Час

17:00 - 20:00

Локация

НДК
Присъствено събитие

Покана

С Указ на Президиума на Народното събрание от 12 януари 1953 г., от Селскостопанската академия се  обособяват три самостоятелни висши учебни заведения: Висш лесотехнически институт (ВЛТИ); Висш ветеринарномедицински институт и Селскостопанска академия „Г. Димитров“ и трите със седалище в София. За първи ректор на Висшия лесотехнически институт е избран акад. Борис Стефанов, а за зам. ректори – проф. Димитрър Стефанов, доц. Цвятко Христов и доц. Стоичко Христов.

Във ВЛТИ са обособени 5 специалности: Горско стопанство; Озеленяване на населените места;  Механична технология на дървесината; Химична технология на дървесината  и Лесоексплоатация и лесоинженерно дело (ЛИД). След обособяването му като отделно висше учебно заведение, на ВЛТИ е предоставена самостоятелна сграда в кв.“Дървеница“, която днес е главната сграда на университета.

На 12 януари 2023 г. в зала 3 на НДК се организира официално честване „Лесотехнически университет – 70 години самостоятелно висше училище“.

Ректорът на ЛТУ – чл.-кор. проф. д.н. Иван Илиев и академичното ръководство на Лесотехническия университет имат честта да поканят бивши и настоящи възпитаници, преподаватели, сътрудници и приятели на учебното заведение да споделят този вълнуващ празник.

„Ще се радваме да посрещнем нашите възпитаници и всички, които обичат и не пожалиха сили и енергия за развитието на нашата Алма Матер.“

               

Локация

НДК

бул. България

КОНГРЕСИ И СЪБИТИЯ ООД

www.cmebg.com

Диляна Поцкова
dilyana@cmebg.com

Какво търсите днес?