Организатор: Лесотехнически университет
Официално честване 70 години Лесотехнически университет

Дата

12 януари 2023

Час

17:00 - 20:00

Локация

НДК
Присъствено събитие

Регистрацията е затворена

Покана

На 12 януари 2023 година с тържествено честване в зала 3 на НДК, Лесотехническият университет отбеляза 70-годишния си юбилей като самостоятелно висше училище.

Гости на тържеството бяха: г-жа Валентина Танева – съветник на Президента на Р България, инж. Явор Гечев – Министър на земеделието, г-жа Ирена Анастасова –  народен представите от 48- то народно събрание, д-р Цветелина Заркин – народен представите от 48- то народно събрание, н.пр. д-р Меглена Плугчиева – посланик на Р България в Черна гора, негово високо преосвещенство неврокопски митрополит Серафим и много други.

„Особено приятно вълнение изпитвам, че посрещаме този значим празник след десетилетия богати на събития. Той е с особено значение, защото отразява достойният, наситен с изпитания и не лек професионален път на първостроителите, на хилядите преподаватели, служители и възпитаници на Университета, зад които стоят техните знания и умения, тяхната жизнена позиция и техният труд.

Вглеждаме се в ликовете на този огромен човешки потенциал, свързали съдбите си и посветили живата си на изучаваните в Университета благородни професии. От тези светли имена на науката и практика черпим опит, поука и самочувствие. Те са най-ценният ни капитал в днешните трудни социални и икономически условия. Благодарение на добрите традиции, наследени от нашите предшественици и богатия и разностранен опит, успяваме да преодоляваме сложното време и да приемем съвременните предизвикателства на XXI век. С удовлетворение се вглеждаме в изминатия път и с увереност отправяме поглед към бъдещето!“ каза в тържественото си слово ректорът на ЛТУ, чл.кор.проф. Иван Илиев.

Локация

НДК

бул. България

КОНГРЕСИ И СЪБИТИЯ ООД

www.cmebg.com

Диляна Поцкова
dilyana@cmebg.com

Какво търсите днес?