Български курс по бифуркации и комплексни коронарни интервенции 2022

Резюме на юбилейното издание на BBC 2022

Десетото юбилейно издание на Българския курс по бифуркации и сложни коронарни интервенции се проведе в периода 28-30 януари 2022. Това беше специално издание, тъй като курсът се организира за 11-та поредна година. С течение на времето курсът бързо се разрасна, като все повече интервенционални кардиолози се интересуват от бифуркациите и от това събитие. Курсът се отличава с това, че всички дискусии се провеждат в много неформална и приятелска атмосфера, която позволява на специализантите да общуват ефективно с известни експерти.

На 28 януари, петък, нямаше присъстващи на живо,  а само лектори, които коментираха случаи от Аджибадем Сити Клиник болница Токуда. Това, че бяха онлайн, не попречи на участниците да се включат активно в дискусията, като задават интригуващи въпроси на лекторите. Чрез онлайн платформата, която екипът ни предостави, зрителите имаха възможност да общуват с лекторите в залата и в операционната. Като модератори, проф. Васил Велчев и д-р Николай Стоянов показаха своя опит и знания в дискусиите, отговаряйки подробно на много от въпросите на аудиторията.

Вторият ден беше събота (29 януари), когато се състоя официалната церемония по откриването. Имаше както онлайн, така и офлайн участници и лектори. Сесия II: Бифуркации – EBC в BBC вдъхнови първите разгорещени дискусии сред участниците. Онлайн лекторите имаха предварително записани презентации и бяха свързани на живо в Zoom за дискусии и коментари. Интересна гледна точка за бифуркациите изрази уважаемият ръководител на курса, проф. Ив Лувар. Друг интригуващ разговор беше започнат от Робърт Гил, международен ръководител на курса, който участваше онлайн. Въпреки че той не присъстваше в залата, неговото представяне и задълбочени коментари допринесоха за цялостното преживяване. Образователната част на събитието не изгуби своята стойност, дори когато беше хибридна, което означава, че участниците бяха повече от доволни от резултатите и от програмата на курса.

„За мен беше много интересно и полезно. Истинско богатство е да мога да наблюдавам директно извършените процедури от толкова известни специалисти в тази област. Благодаря Ви, че Ви има!“

Д-р Юлия Тевекелийска, МБАЛ „Св. Иван Рилски“, Дупница

По време на почивките присъстващите кардиолози споделиха опита, който са имали през изминалата година с бифуркациите, срещнаха се със старите си приятели и се насладиха на прясно кафе и леки закуски.

Следобедните сесии се състояха от повече случаи на живо и различни специалисти в операционната като проф. Джордж Сианос. Проф. Добрин Василев и доц. Валери Гелев участваха в сложни операции и показаха невероятен професионализъм при извършването им. Отново имаше коментари от панела и от онлайн потока. Бяха показани по-интересни случаи на бифуркации и бе направен задълбочен анализ от страна на участниците в дискусията. Това е една от характеристиките, които отличават това събитие от другите кардиологични конгреси, тъй като добавянето на случаи на живо в програмата носи изключителна стойност. Операциите на живо могат да бъдат от решаващо значение за обучаването на специализанти по кардиология, както и за интервенционални кардиолози, които искат да натрупат умения при третирането на бифуркационните лезии.

Последният ден бяха представени реални случаи от практиката на лекторите с подробни описания на усложненията. Тази сесия предизвика много интензивни дискусии и интересни въпроси от професионалисти от цял свят, както онлайн, така и в залата.

Събитието беше интригуващо, образователно и с огромна значимост за развитието на бифуркационните интервенции. Иновациите, дискутирани по време на курса, са движещи в сферата.

Споделете:

Споделяме с Вас

Избор за локация при организиране на събитие – море или планина

Организирането на конференции и конгреси е невероятно предизвикателство, независимо дали става въпрос за семинар с малък брой делегати, или за многодневна конференция. Едно от тези предизвикателства е изборът на локация за събитието.  

Вижте повече »

Науката в полза на хората – ICNPU 2023

Петата международна конференция “Използване на природни продукти: от растенията до аптечния рафт“ (ICNPU)  се проведе в периода 30.05-2.06.2023г. в св. св. Константин и Елена, Варна.

Срещите на ICNPU традиционно обхващат широкия спектър на приложение на растенията, със специален акцент върху устойчивото използване на природните ресурси и най-новите тенденции в сфери като фармакология, токсикология, молекулярна биология и биотехнологии.

Вижте повече »

Конферентната 2023 година – тенденции и прогнози

Събитията на живо се завърнаха! Дори само един преглед на планираните от нашия екип събития за 2023 година, показва, че хората все още ценят контакта лице в лице. Въпреки икономическите и пандемични турбуленции, които възникват непрекъснато – човешката връзка остава безценна!

А какво да очакваме от конференциите тази година? Някои традиционни аспекти остават същите: съдържателни теми, възможности за нетуъркинг и увлекателни дискусии. Но други започват да се променят, благодарение на напредващите технологии и способността на организаторите да ги внедрят в тяхната работа.

Какви са основните тенденции при конференциите през 2023 година?

Вижте повече »

Търсите партньор за организирането на Вашето събитие?

Какво търсите днес?